Vi presenterer Uddeholm Vanax SuperClean - rustfritt og 60 HRC Pressmelding Uddeholms AB 31. mars 2017 Verdens første og eneste patenterte stål for verktøyholdere Pressemelding Uddeholm Idun Uddeholm Vanadis 8 SuperClean - nytt pulverstål Pressemelding Uddeholms AB 31. maj 2016 Les vår lommehåndbok online Uddeholms sortiment av verktøymateriell Uddeholm Steel Handbook Last ned appen Uddeholmstål i håndkniver Les mer
Nyhetsarkiv

Håndkniver

Perfekt balanse gir skarpe egger

De seneste årene har Uddeholm hatt stor suksess internasjonalt med pulverstål i håndholdte kniver. Et eksempel er at vi i 2009 gjennom Kershaws kniv Speedform vant den prestisjefulle utmerkelsen American-Made Knife Of The Year i det amerikanske Blade Magazine. Også i de nordiske landene finns det en stor interesse og en håndverkbasert kultur rundt fremfor alt jaktkniver.

Til Kershaws Kniv Speedform brukes
Uddeholm Elmax

For håndkniver og knivapplikasjoner
anbefales også:
Uddeholm Sleipner
Uddeholm Vanadis 4 Extra
Uddeholm Vanadis 10
Uddeholm Vanadis 23

Samarbeide med Svensk Knivforening

Fra og med begynnelsen av 2012 har Uddeholm gått inn som hovedsponsor for Svensk Knivforening. Samarbeidet kommer fremfor alt til å gi kniv-Sverigemuligheten til å dra nytte av vår unike kompetanse innen ulike stålteknologier, ikke minst når det gjelder pulverstål.


Den moderne produksjonsprosessen gir stål med maksimal renhet, som minimerer risikoen for utflising. Knivmakere kan dessuten regne med en problemfri produksjon med utmerkede egenskaper for sliping og polering. Vi tilbyr kvalifisert rådgivning innen for eksempel varmebehandling, bearbeiding og sliping.

Linker:
www.uddeholm.com/knife
www.svenskkniv.se